Monday, July 25

Jalan2 Cameron Highlands

Tarikh : 23 -24hb 7 2011
Tempat : Cameron Highlands
Peserta : family n akim

Maleh nak cite banyak sebab tahap kemalasan untuk menaip amatlah tinggi di pagi2 hari ni so tengok gambar je ek.


















Diakhiri dengan gambar tuan punya blog di depan ladang teh. peace yooo!



Thursday, July 21

Produk Diri

Selamat kembali ke dunia blog haha.. yang teaser2 tu macam maleh dah nak buat citer penuh bleh? bleh je. blog saya. suka ati saya le huhu.. so ni nak citer apa? oklah kita citer pasal produk penjagaan diri nak?

Muka

Lepas ambek ubat doktor akhir tahun lepas lama gak tak pakai apa2. pakai pencuci muka je yang puan doktor kasi. namanya cetaphil. kalau korang keje farmasi tau la. kalau tak saya jamin korang tak tau hehe.. ini pencuci muka spesel punya. org2 spesel je yang pakai. huhu.. pastu sebab tak pakai apa2 muka jadik mengelupas. kulit ngada2 memang gitu. salah sikit je mula macam2 keluar kat muka. tengok rozita che wan pakai safi rania gold rasa nak pakai plak set nya. kot la nanti cantek macam rozita che wan ke kan hahaha.. so gi guardian. lepas di ceramah adik sales tu terbeli plak cream iffah. bleh la. tak cantek cam rozita che wan cantek cam abby abadi pun ok jugak hahaha.. so sekarang pakai iffah la. tapi bukan 1 set pun. maleh mau pakai 1 set. so belum cantek macam abby abadi lagi aa sekarang ;p


Pepium

Saya suka tuko2 pepium ni. jap tu jap ni. tapi lepas dah abeh la. selagi belum abeh hadap la yang sama w/pun dah jatuh centa dengan yang lain. sekarang saya pakai gucci flora. dah masuk botol kedua. sebelum ni pakai Euphoria CK kot lupa dah brand nya. sebelum tu pakai clinique happy heart tu. lepas ni ingat mau pakai bvlgari BLVII ke apa jenamanya. cam best. hugo boss famme pun cam ok. pink lagi huhu.. tunggu aa flora ni abeh dulu. nampak cam banyak lagi. tapi cam tak sabo mau tukar baru camno tu ;p

Make-up

Err.. macam takder je hehe.. saya just pakai bedak skin food. tu je. lip balm veseline. aiks sikitnya alat make up saya. cukup la. kata natural beuty. tak perlu nak make up tebal2 ;p

Showel gel

Pakai dettol. baru abeh minggu lepas. pastu tukar shokobutsu. sebelum ni memang pakai shokubutsu. pastu gatal tukar dettol. ni dah abeh tukar balik shokobutsu. suka shokubutsu sebab tak berlendir. mandi pun sup sap 3 minit siap. tak yah nak gosok2 lama kasi lendir ilang. kalau dettol tu kena gosok lama. kalau tak rasa tak selesa. cam mandi tak berbilas je huhu..

Rambut

Untuk rambut saya setia dengan pantene. pantene biru tu yang anti ketombe tu. tu je yang bleh pakai. bila pakai yang shine tu ke hair fall ke automatik berketombe. tak paham betoi la. apa salahnya buat 1 syampu saya combine anti ketombe+tak hair fall+shining2 kan rambut sekali. senang. kompem saya beli yang tu. tak kisah aa mahai pun. ini semua nak asing2. solutionnya tak yah pakai. lantak ko la rambut. dalam tudung. bukan org nampak pun huhu..

Ubat gigi

Eh ubat gigi pun nak citer ke? oklah saya pakai colgate sensitif tu. maklum gigi sensitif. sebelum ni pakai colgate total apa tah. yang 12 hour tu. konon2 nak putihkan gigi. tak putih pun. tipu huhu.. sekarang pakai sensitif tu bagus. gigi tetap kuning tapi sensitif ilang hahaha.. bleh minum air batu sesuka ati cam iklan dalam tv tu suka2 ;p

Ubat ketiak

Ubat ketiak pun tak tau? deodoran la. dulu kini dan selamanya pakai nivea. memula tiru adik sebab dia pakai nivea. pastu terus lekat tak tuko2 dah. suka bau dia fresh je. bau lepas mandi w/pun org yang pakai tu tak mandi lagi ahhaha..

Produk2 lain

Takder dah. saya ni mentenan rendah. senang nak jaga. tengok lipstick pun tak pakai. apatah lagi bulu mata palsu hehehe.. ~tu pun org tak nak chik~Benz Alif Sulaiman~aA+bB~Hlovate~ macam mana nak pakai? pakai pun tak reti. mungkin kena ambek kursus kecantikan dulu kot baru bleh pakai lipstick hehehe.. lagipun saya bukan cam setngah org semua wajib ada. dah macam menyusahkan plak. sampai klipper kuku kaki lain, klipper kuku tangan lain, losyen tangan lain, losyen tengkuk lain, losyen perut lain, wah bengkrap mak noks hehe..

oklah tu je kot yang bleh den kongsi. sebab saya rajin arini saya dengan berbesar hati nak tag cyn, fiza, jalil ngan iryd untuk buat jugak benda alah ni. nak gak tau produk penjagaan diri korang kan. sapa2 yang rajin tu cam elcy n wawa kalau nak buat silakan. daaaaaaa..



Tuesday, July 5

Teaser II


03072011