Wednesday, March 30

Cerita Mimi

Lama tak citer pasal mimi kan. eh korang ingat tak lagi ngan mimi ni. mimi kucing saya tu. dia dah duk kampung sekarang. mak cakap may be dia akan duk sana selamanya huhu.. dia pun sonok je duk sana nampaknya. tido atas katil lagi huhu..

Minggu lepas saya balik kampung. ari sabtu tengahari mimi mengiau lebih pada biasa. mimi ni dia pendiam sket. payah no nak dengar bunyi suara dia. kadang2 je bunyi. dia banyak pakai action je. nak makan duk kat tepi pinggan. nak keluar duk tepi pintu. nak masuk umah kalau pintu tertutup dia masukkan tangan celah pintu. sikit tak bunyi. main action2 je. so kalau dia buat semua tu tau aa kitaorg apa dia nak hehe..

So bila sabtu aritu dia bunyi berlebih2 pastu tolak2 saya n gelisah semacam semua mesti ada benda tak kena. tetiba saya cakap kat ayah,

"mimi mau beranak!"

hohoho.. cam pelik je. bila plak masanya dia ngandung. so ayah siap pi carik kotak lagi. kasi dia 'beranak' kononnya. celah mana mau beranak tah kalau mengandung pun tidak. mimi duk la bising ajak semua org baring2 ngan dia dalam bilik. bila saya baring dia senyap jap. bila bangun dia lari2 kejar pastu bising2 ajak masuk bilik semula. pelik betoi la. macam kucing nak beranak je.

Mimi nyorok dalam beg saya

Lastnya maleh mau layan. saya tgk tv dia pandang je. pastu naik atas kerusi jugak baring atas perut saya. tah cam mana terpegang kepala ngan telinga dia. panas nya.. mimi pening kepala kot. patut aa tolak2 saya ngan kepala dia. so ambek air basahkan kepala ngan tengkuk dia. lama2 dia diam. mak siap selimutkan dia lagi. baru tido. oo.. pening kepala rupanya. awat tak cakap ;p

Esok pagi nya bangun mak cakap dia tunggu mak mandi sebab nak makan. bila mak siap mandi kasi dia makan. pastu tido balik. pastu masa saya bangun tengok dia tido dalam kotak tempat 'beranak' tu. kepala dia dah suam2 kuku. telinga pun. tengahari tu saya tengok dia dah mula gaduh balik ngan cik mie. dah baik la tu hehehe.. nasib baik tak demam. kalau tak haru gak ngan idung sumbat semua. antibodi tak kuat mimi ni ;p




Thursday, March 24

Pengalaman Jadi Cashier

Masa saya muda2 dulu macam2 keje saya penah buat. masa buat keje tu peritnya lah rasa. baru la terpikir susah nyer nak carik duit. kena buat keje dulu baru dapat duit. ada yang keje jadik kan saya hitam legam. ada yang keje asyik kena potong gaji je. ada yang keje berurusan dengan abang2 lori n macam2. tapi bila kenang balik sonok plak. tetiba rasa mau buat balik keje2 tu.

Ni nak citer pasal saya keje cashier kat klcc. tempat tak agak2 tu kat klcc. ni ikut kawan punya pasal la. baru grad kan. sebelum konvo kena aa carik duit. bleh gak buat tambang gi konvo nanti. so kami bertiga gi mintak keje kat satu supermarket yg agak glamer kat klcc tu.

Pas isi borang kena interview ngan org HR nyer. tanya itu ini pastu balik. tak lama dia call cakap kami dapat. sonok2. so bermula lah episod kami berkerja sebagai cashier. masuk pagi kul 8 balik pukul 3. masuk pukul 11 balik pukul 6. kalau masuk pukul 3 balik pukul 10 malam. kira keje 3 shif la. cuti seminggu sekali. tak kira ari apa. nasib aa terkena bebila. saya penah keje direct 8 pagi sampai 10 malam. giler tak? gigih kan ;p

Oleh kerana kami belum tetap gaji di bayar ikut jam. sejam baper ek? rm3.50 kot. lupa sudah. kalau masuk pukul 8 tu sampai pukul 12 tu senyum lebar je layan customer. naik 12.30 tengahari je muka dah mula masam. penat seh. lelagi waktu lunch. org serbu cashier amatlah panjang. kalau ada packer tu bleh aa senyum setitik 2. kalau tak kita aa key in, kita lah packing rasa nak patah tangan. lagi2 yang benda2 yang berat2 tu. dah aa tak bleh nak duduk. keje kena laju kalau tak cik supervisor marah huhu..

Kalau kena keje sabtu ahad lagi la penat. lagi2 siang sabtu ngan malam ahad. giler ramai lah org. time ada aa makhluk2 yang beli sampai 2 3 trolli. berdetup2 bunyi tangan lepas abeh packing barang diorg. bila cash kan ada yang lebih rm1000. selalu yang camtu bukan org kita la. ni semua org luar. diorg memang saya perati suka beli barang sekali banyak2. pastu kang minggu depan datang lagi camtu jugak. maleh nak kuar banyak kali kot.

Masa keje klcc ni saya gi keje naik train putra. naik kat stesen damai. turun klcc. selang 1 stesen je. tapi kalau masuk kul 8 azab aa sket. kena keluar awal sebab kena berebut ngan org yang nak gi keje jugak. kadang2 tu sampai 3 4 train terlepas sebab penuh bersumbat org. nak celah pun tak celuih. tapi tu memula keje je la. bila dah 2 3 minggu keje tak penah kena tinggal train dah. selagi bleh masuk saya tolak je org. nak jugak celuih. nasib baik aa kecik. so takder aa org nak marah hehe..

Tapi saya keje 2 bulan je. cukup 2 bulan dapat surat konvo kami pakat2 berenti. penat oo keje sana. uniform dah aa 1. keje 6 hari seminggu. kalau keje malam balik keje je terus basuh baju mandi pastu tido. kalau esoknya masuk pukul 8 kadang2 baju sejuk lagi bila pakai. tak baper nak kering pun. nak buat camner terpaksa aa pakai jugak. kalau masuk pukul 11 or pukul 3 selamat aa sket. tido pun dapat lama sket. tak yah berebut naik train jugak.

Memang pengalaman betoi la. tapi kadang2 terasa nak balik jadik cashier. sonok sebenarnya kalau time2 tak baper sibuk tu. beli barang pun ada diskaun hehe.. kawan2 ramai. abeh semua klcc tu saya dapat teroka. tau lift n kedudukan kedai kat mana semua sebab dah ari2 kat situ. food court klcc tu dah macam kedai mak limah bawah pokok je bagi kami ari2. abeh nak makan kat mana lagi. situ je la yang paling murah pun w/pun mahal jugak sebenarnya. rasa cam org kaya je ari2 makan kat klcc padahal..



Wednesday, March 23

Kasut Baru

Ehem.. ehem.. dah lama nak beli kasut kot. kasut saya dah ilang dia punya tapak. so kalau jalan laga dengan lantai bunyi kuat giler. kalah bunyi kasut cikgu gitu. ada gak jalan2 tengok2 kasut. seperti biasa sebagai org yang cerewet semua pun tak berkenan.

Jumaat lepas kuar gi ECM. konon2 mau redeem token kat celcom but tak bleh. so alang2 kita singgah kedai kasut. masuk macam2 kedai semua tak berkenan. tak cantek la, tak tinggi la. tumit halus la. tinggi sangat la. biasa org cerewet huhu.. so lastnya masuk nose. bukan masuk dalam lubang idung ye tapi masuk kedai kasut jenama nose. sajer usha2 tetiba berkenan dengan yang ini..

Oleh kerana tak penah pakai kasut jenama nose 2 hari gak la kaki sakit. nasib baik tak melecet. just sakit2 gitu je. tapi 2 hari je la. pastu dah bleh berlari dah huhu.. so cantek tak kasut saya pn cyn? mau beli pegilah nose ye huhu..





p/s : Eh saya nampak satu beg kat nose giler cantek. mau sambar la gaji ni huhu..

p/s/s : abaikan kaki yang gumuk itu ;p

Monday, March 21

Cik Doktor

Seorang teman menghantar offline msg di YM. katanya dia suka pada seorang lelaki yang ada 2 personaliti. berkerut dahi saya menafsir. apakah itu 2 personaliti? macam billy milligan yang ada multiple personality disoder kah? kalau macam tu menakutkan lah. eh korang kenal ke si billy ni? siapa penah baca novel aku bukan billie milligan karya norhayati berahim mesti kenal si billy ni :) kalau tak tau korang google je la. mesti korang tau sapa si billy ni :)

So saya balas offline msg tu dengan bertanyakan apakah maksudnya 2 personaliti tu. katanya dia pernah bercerita pada saya sebelum ini. oh! baru ingat. cerita seorang lelaki yang agak lembut tingkahlaku serta pertuturan nya. itu bukan 2 personaliti la cek oi! hailoh..

Oleh kerana dia suruh saya kasi pendapat so saya kasi aa pendapat kat dia. bagi saya semua ni terpulang pada hati dia. kalau dah suka teruskan. pastikan suka, sayang or cinta tu kerana Allah. insyallah akan dipermudahkan hubungan tersebut insyallah. pada saya senang. bila kita berdolak dalih ni sebenarnya kita tak suka betul pun kat dia. just ada rasa. tapi hati tak bleh nak terima. sebab tu jadik berdolak dalih. kalau betul suka apa sekalipun sanggup di harungi. bak kata pepatah lautan api sanggup direnangi katanya w/pun secara logiknya bila nak mulakan renangan dah mati dulu sebab terbakar hahaha..

Saya mana reti kasi pendapat. tapi ingatlah 1 tu. kalau kita suka apa sekalipun kita sanggup hadapi. tapi kalau tak berapa suka, takut pandangan orang la, takut itu, takut ini so hati akan mudah berdolak dalih. lupakan je lah hubungan tu sebab sampai bila2 pun korang tetap akan rasa sangsi dengan pasangan. rasa percaya tu susah nak wujud. wah dah macam pakar cinta saya arini huhu..


sekian dari doktor cinta ;p

Thursday, March 17

Bertabahlah

Dalam seminggu 2 ni macam2 benda terjadi kat kawan2. alhamdulilah saya masih berperasaan dan turut bersedih ngan risau dengan keadaan kawan2. first masa dengar gempa bumi di bumi jepun. my fren ada kat sana. tapi memula tu buat tak tau sebab yang saya tau yang kena gempa bukan sendai tempat my pren tinggal. tetiba malam sabtu cclia call bertanya kan khabar kawan di sendai. eh! apa kaitan? katanya di tv mengatakan di sendai dah 300 org mati akibat gempa bumi. Allah.. Allah.. rasa nak gugur jantung dengar. terus buka fb tengok status. kata hubbynya my pren ada call n cakap dia dengan anaknya selamat. alhamdulilah..

2 3 hari lepas pulak baca status di fb seorang kawan katanya baru keluar wad dan dapat cuti 2 minggu untuk rehat di rumah. saya tau dia mengandung. oleh itu tidak pulak saya bertanyakan apa2. just ingatkan dia masuk wad kerana mabuk mengandung. tadi dia msg dia YM katanya dia di rumah. keguguran! Allahu akbar.. sekali lagi saya terkejut. katanya mungkin terlalu lasak sewaktu mengandung. tak cukup rehat. katanya dia ok dan redha. mungkin bukan rezekinya.

Apa lagi yang boleh saya katakan kepada keduanya kecuali bersabar. tabah menghadapi dugaan yang Allah turunkan. insyallah akan ada hikmah yang lebih manis untuk kalian kelak. untuk teman sudah menjejak bumi malaysia bertabahlah. jauhkan trauma dalam hati. bersyukur dalam keadaan yang amat mengerunkan tersebut dia selamat bahkan selamat pulang ke malaysia. untuk bakal ibu bertabahlah. rehat secukupnya dan insyallah akan ada rezeki yang lebih baik untuk kalian suami isteri kelak. teruskan berusaha! ;p


Wednesday, March 16

Cafe Tutup

Cafe kat opis ni tutup sebab dah abeh kontrak. dengar citer seminggu je tutup. minggu depan dah masuk org baru. tah ye tah tidak. susahnya nak makan. dah aa opis jauh dari kedai2 semua. opis lain pun takder. kalau tak bleh gak tumpang2 makan kat cafe opis lain. ini takder. sedih betoi la. nak makan memang kena drive keluar.

Semalam masa datang opis tengok2 cafe gelap je. rupanya tutup. mcm mana nak breakfast ni. msg2 niza dia cakap cafe dah abeh kontrak. pastu duk termenung. malehnya lah nak keluar carik makanan. ingat nak puasa je tapi pagi sebelum gi keje dah minum air plak. nak puasa apa nya. tetiba kay masuk. macam di seru2 dia kata nak pi carik makanan. so kirim dia je. selamat dari keluar pagi semalam.

Tapi lunch tak bleh nak lari dah. nak tak nak kena keluar gak. so keluar pi secret recipe ngan niza. punyalah lama tunggu. pkl 1.50 ptg baru makanan sampai. so makan laju2. sib baik tak tercekik. pkl 2.15 ptg baru gerak masuk opis. semalam balik opis terus carik roti. pagi ni maleh nak keluar dah. tengahari memang kena kot. tengok aa macam mana nanti.

Tadi sampai opis setiap org yang masuk bangunan ni saya nampak bawah sebotol air ngan sebungkus makanan. memang dah macam dasar berjimat je. konon2 masing2 bawak bekal dari rumah la. padahal.. yang ado ;p




Friday, March 11

Sekolah Asrama

Tetiba rasa nak cerita riwayat hidup kat sini. takder aa riwayat sangat. citer zaman dolu2. zaman mudo2 hehe.. lepas darjah 6 saya cakap ngan ayah nak duk asrama. nak jugak.. nak jugak.. tak boleh tidak. tapi bila dapat interview sekolah agama berasrama saya bleh siap cakap ngan seorang kawan "kalau tak dapat pun tak per" hehe.. mungkin masa tu takut kena pakai tudung labuh kot. sebab tu w/pun dapat sekolah asrama tapi bukan sekolah kebangsaan saya takut hehe.. n betoi masin mulut saya. saya tak dapat pun sekolah kat situ.

So ayah daftarkan saya kat sekolah depan sekolah agama tu. sekolah kebangsaan yang saya nak sangat tu. sekolah asrama. so bermula lah hidup sebagai seorang student sekolah berasrama. tak ingat bilik saya memula tu nama apa. tapi saya ingat kedudukannya. katil 2 tingkat. saya sudah semestinya tingkat atas. freshies la katakan. yang duk bawah ni senior2 je :)

Sekolah tu berbukit. kelas tingkatan 1 di bawah bukit. dewan makan, surau, koop semua di bawah bukit. bayangkan baper kali saya turun naik bukit yang ada lebih 50 anak tangga tu tiap2 hari. gi sekolah+sarapan pagi sekali. makan tengahari memang dah ada kat bawah so tak turun naik tangga. siap lunch naik tangga. pastu turun plak untuk minum petang. pastu naik. pastu turun untuk makan malam. pastu naik. huh! letih. menaip pun letih. lagilah masa memanjat tangga tu. tu baru yang wajib2. kalau tak wajib such as ada meeting or persatuan or apa2 tah lagi makin bertambah turun naik tangga tiap2 ari. tapi time tu budak2. apadehal setakat naik turun tangga 50 anak tu. siap lari2 pun bleh naik. pastu selalu turun naik ramai2. tak der aa rasa sangat.

Namanya sekolah asrama. citer2 hantu tu biasa la. macam2 rupa hantu saya dengar citer. setakat dengar je la. alhamdulilah n mintak dijauhkan saya tak nak n tak penah jumpa. ada yang siap citer kalo stay up memalam dengar bunyi anjing merayu2. pastu nampak bayang. nampak hantu tepi katil n macam la. mungkin saya tak nampak or dengar coz saya tak penah stay up kot. hehehe.. saya ni mana main stay up stay up ni. gua rock beb. study time kelas je. time tak kelas tido or borak la hehe.. nasib baik la tak lingkup. apa punya perangai la kan.

Tu pasal hantu. ni pasal sakit plak. dedulu saya pikir gastrik tu bleh berjangkit ke? yelah selalu bebudak ni sakit gastrik. pastukan satu2 tumbang. bila tanya cakap sakit perut gak. pelik betoi. pastu kang dah kumpulkan 1 bilik semua berjangkit sakit perut. pastu tengah2 malam kena gi klinik. nasib baik aa klinik dekat sekangkang kera je. senang nak gi. sampai sekarang saya terpikir. camner kejadian tu boleh berlaku. apa motifnya? naper kalau sorang sakit semua pun sakit? tak paham la.

Masuk tengah tingkatan 2 saya dah gelupur nak tukar sekolah. tak larat makan nasik kawah hari2. dah aa tak sedap plak tu. nak makan masakan mak. pastu dedulu bleh balik sebulan sekali je. saya pun tak paham naper sekolah nak tahan kitaorg dari balik tiap2 minggu or at least 2 minggu sekali. bukan jimat ke kalau lepas kitaorg balik tiap2 minggu. dining tak yah masak. kan jimat tu hehe.. padahal bukan ada aktiviti pun sabtu ahad. satu lagi benda yang saya tak paham.

Citer pasal balik ni lagi best. kami ni kan duk ceruk utan. so masa saya sekolah menengah kampung saya tu takder phone lagi. phone umah maksudnya. so kalau tetiba sekolah takder air ke apa kan so susah la nak balik. majoriti budak kampung saya yang sekolah kat situ balik mak bapak ambek. so kalau tetiba kena balik cam mana mak bapak nak tau. oleh itu kami beramai2 telah berjalan kaki. konon tak nak tunggu mak bapak datang la. kami pun jalan la kaki ramai2. giler jauh. lebih 20km rasanya. tapi sebab jalan kaki ramai2 syiok jugak. saya penah jalan kaki time bulan puasa. hampir separuh jalan gak la berjalan kaki. dalam otakdah set nanti balik umah nak buka puasa. tapi alhamdulilah sampai umah penuh puasa saya aritu. gigih kan :)

Naik tingkatan 3 kelas kat sebelah asrama. best2. gi kelas kul 7.25 pagi pun sempat lagi. tengah2 kelas nak balik asrama pun bleh. rehat balik tido kat katil pun bleh. eh! naper saya tak penah buat eh dulu? hehe.. masa tu dah senior. yelah sekolah tu sampai form 3 je memula dulu. so bila dah naik form 3 dah jadik super senior kat situ. sonok la w/pun saya tak penah buli junior hehe.. masa tu dah ada aa org nak panggil kita kakak. senior katakan.

Abeh PMR saya sekali lagi gelupur nak tukar sekolah. tah naper tah saya suka no tuko sekolah. so masa ambek result PMR ayah terus buat surat tuko kat saya. dia tulis kat tempat sebab pertukaran tu kehendak ibu bapa. saya gelak guling2. bukan sebab ibu bapa nak suh tuko la. saya yang gelupur nak tuko. so saya tuko sekolah tanpa ucapkan selamat tinggal kat kawan2. keji kan saya. nasib baik aa sekarang diorg tak buat2 tak kenal saya. kalau tak mesti nangis coz kawan2 sekolah tak kenal saya dah hehehe..



p/s : panjangnya entry ni. balas dendam ke apa ni huhu..


Thursday, March 10

Bersemadi

Aiks baru 2 entry bulan ni.
macam dah maleh apdet blog je hehe..

Giler mengantuk la arini
pegang keyboard pun tersengguk2 ni ha..
semalam tido lewat
buat keje tak berfaedah
men games hehehe..
pastu ngantuk arini
padan muka

Semalam ngan sue kitaorg buat keje giler sket tengah2 malam
pi 'kebumikan' kucing mati
orang usha kitaorg pelik je
apalah courius sangat
kitaorg 'kebumikan' kucing je pun
kalau kebumikan janin mesti la tak depan2 org
tu pun nak pelik huhu..

Tapi memang nampak macam maling aa kitaorg 2 semalam
pi tempat tu tak kena
pi tempat ni tak kena
dah macam org salah plak
ada org nampak lari
padahal..
tak larat nak cangkul tanah hehehe..

2 3 tempat gi mencangkul
tapi tanah keras
dah aa cangkul tak pakai cangkul
pakai penyodok je
rasa nak putus nafas je
akhirnya kucing bersemadi kat tepi jalan
tanah giler lembut kat situ
5 6 kali sodok jadik lubang beso
saya suspek ada org tanam kucing jugak kat situ hehe..

Siap tanam ketuk2 'kubur' terpasan ada pakcik usha kitaorg
buat tak tau je terus gerak balik
tah2 pas kitaorg balik dia pi korek tgk apa kitaorg tanam kot
yelah kalau saya pun saya buat kot
tah2 tanam janin ke kan
org sekarang ni bukan bleh caya!




Monday, March 7

Terkunci

Apa lah dosa saya arini. ye selalu ingat camtu kalau ada musibah menimpa. tapi time buat dosa tu tak ingat plak hehehe.. itulah manusia. manusia mudah lupa. eh! bukan melayu ke mudah lupa? sama je pun. saya kan manusia yang berbangsa melayu. so dah kena 2 kali lupa hehe..

Tadi dalam kul 11.30 pg cam biasa perut bunyi2 menari2 lagu poco2 hahaha.. lapo dek non. biasa la org sarap kul 7.30 pg memang gini. jap je dah lapo w/pun pepagi dah pulun nasik sepinggan hehe.. so ajak member pi perodua jenguk kete dia. dia pegi sebis kete pagi tadi n saya yang anto dia. so jalan nak makan awal kitaorg keluar sebab konon2 mau tgk kete yang disebis. ye itu satu dosa. so padan muka.

Siap makan tak balik opis sebab opis tadek air. alang2 dah keluar balik umah solat dulu baru masuk opis plannya. jam baru pukul 1. sedang elok la. kul 1 sudah 'halal' untuk keluar. sempat mandi bagai sebab paneh! so solat n siap2 capai wallet, hp n kunci lock pintu bilik turun tangga pi kat grill alamak! mana kunci umah? uwaaaaaaa... tertinggal dalam bilik.

Macam mana ni? mula menginsafi diri sebab keluar dari opis awal tadi. kalau lah tak keluar opis awal tadi mesti tak jadik camni. yang terbabit adalah memberku. sian kat dia. saya takper. ok je hehehe.. dasar! so misi membuka pintu. korek2.. cucuk2 still tak bleh. panggil resque 666 datang tolong. pun still tak berkesan. rasa nyesal sangat. terus janji kat diri tak nak kuar awal dari opis lagi.

Dalam berjanji mulut kumat kamit doa semoga pintu boleh terbuka. n doa jugak Allah ampunkan saya sebab curik kuar opis awal. tetiba terdengar member cakap dari bawah "nah try kunci ni.. saya jumpa kat bawah" katanya. turun separuh tangga ambek kunci cucuk pada tombol pusing tap! terbukak. waaaaaaaa... terus saya menjerit kuat. dalam hati bersyukur tak ingat. kalau tak bleh bukak tadi confirm melayang duit. tak kena ganti tombol mesti kena ganti pintu. cam mana nak berjimat camtu.

Ok moralnya jangan curi keluar dari opis awal. n jangan buat dosa jugak. sekarang Allah balas cash. petik jari je. padahal seumur hidup saya tak penah tertinggal kunci dalam bilik berkunci. Allah maha besar. arini Allah nak tunjuk saya salah. padan muka. harap2 insap lepas ni :)















Wednesday, March 2

Popia Cili Padi

Tengahari tadi punyalah mengantuk. maybe sebab telan ubat banyak sangat kot hehe.. sib baik ada nyawa lagi ;p. oleh kerana ngantuk kul 1 sampai 2 saya bantai tido. bangun2 pedih2 perut lapo. so kocoh2 turun gi cafe carik apa yang bleh di makan. nasik ada la. tapi lauk tinggal kuah je. ayam 2 3 ketoi so decide maleh makan nasik. makan malam ni je.

So beli goreng pisang. pastu ternampak popia. cam menarik je. ambek 4 ketoi. sampai opis terus mengunyah. memula makan pisang. pastu ambek popia. gigitan pertama dah terasa ada cili padi. tak per. macam tak biasa pedaskan. so telan. gigitan kedua pun ada. gigitan ketiga pun ada. mak oi. dia buh inti popia ni cili padi ke apa.

Try korek2. mak oi banyak gilos cili padinya. ni nak membunuh org ke apa ni. dah aa tukang buat popia ni potong kecik2. kalau cantum tu mau 3 4 bijik cili 1 popia tu. apa ke banyak sangat cili nyer. kalau lah org tak tahan pedas makan free je kena maki hehe..


Tu nampak yang hijau2 tu semua cili tu. tu pun saya dah korek separuh kasi buang. makin korek makin banyak plak. karet ngan sengkuang tak sampai 10 jalur pun. halus plak tu. langsung tak rasa benda. memang aa tukang buat popia ni buh cili padi as inti popia ni. lastnya makan 2 je. maleh ambek risiko pedih perut. 2 lagi selamat dalam en. tong sam pah dah hehe..