Wednesday, December 12

mAKLuMaN

TuAN rUMaH AkAn BeRCuTi DaRi 12 - 25 diSEmBeR 2007

So sEGaLa pENuLiSaN aKaN DiHeNTiKaN bUAt SeKeTikA

SeKiAN HaRaP MaKLum

sEGaLa KeSuLiTan aMaT DiKEsaLi..PeACe..!!

Tuesday, December 11

Alahai..

Susah kan nak tipu hati sendiri. letih jadiknyer. dah aa penat bergaduh n marah2 sampai terkedu org tu saya buat akhirnyer tak dapat apa2 keputusan pun. saya still cam ni. penatnyer..patut ke saya teruskan hubungan yang tak der kepercayaan ni. agak2 bleh jadik ke?

Monday, December 10

Cuak den..!!

Saya baru balik dari PTD klang ni. penat n ngantuknyer tok sah cakap la. banyak plak cakapnyer ADO klang tu. intonasi dia cakap dah macam ustazah nurbahiyah plak saya dengar. bleh jadik penceramah puan tu. but she nice. saya suka cara dia. senang buat keje dengan pegawai yang tau apa keje diorg. 1.30 ptg sampai shah alam. awai lagi nak pi PTG. apa lagi lepak kompleks PKNS makan mc D la. makan bubur ayam.

kul 2.15 saya pi PTG selangor. jumpa PA pengarah untuk ambek notis. penat jalan. berpeluh2 saya. dah aa jauh..hujan plak tu. siap ambek notis saya dengan konfidennyer jalan pi parking kat belakang. tetiba saya tengok kete saya tak der.

"uiks! mana pegi kete aku"

tadi saya sure saya parking kat belakang tu. saya dah cuak giler. abeh la kete saya kena curik. pueh saya pk. tadi saya kuar saya kunci ke tak kete. dalam gelabah2 tu mula la rasa macam2. rasa kete tak kunci la. rasa nak nangis la. lama saya berdiri kat tepi tembok tu sambil pandang kat tempat parking kete tu. cam ner kete saya bleh ilang ni. dah la penat. ujan plak. kete plak ilang. memang jatuh ditimpa tangga pastu tercium taik ayam aa saya ni.

tetiba rasa nak pandang belakang. dalam ati saya cakap

"tah2 aku parking tempat lain kot, aku yang lupa"

dengan konfiden nyer saya naik kat tangga depan. huh! tetiba kete saya menjelma kat situ. aiks! cam ner dia bleh lari kat situ plak. huhu.. saya dah cuak2 dia dengan senang ati je melepak2 kat parking depan tu. lain kali berbunyi aa sket. kasi signal kat saya ni.

baru saya ingat. saya datang awai kat PTG tadi. so parking kosong lagi. saya parking aa kat depan. selalu saya pi PTG tak pernahnyer dapat parking kat depan cam tu. dah saya lupa. tak biasa la katakan. cheh! buat suspen je. yer2 saya ingat kete saya ilang.

Friday, December 7

Laju

Suatu ketika saya pergi berjalan2 menaiki kereta ngan adik saya. memintas2 kereta di belah kiri dan kanan saya. saya yang drive. tahu je lah. akhirnyer kami di lorong paling kanan. tetiba adik saya bersuara.

"kete BMW lah sebelah kita"

saya hanya memandang kosong. oleh kerana saya di lorong kanan saya terus memotong kereta tersebut. adik bersuara lagi.

"laju jugak kete kita ek, BMW pun kita bleh potong"

saya pandang dia lalu senyum dan berkata

"memang lah laju coz BMW tu slow"

cheh!..hahaha..

Thursday, December 6

Huh! Ngeri..


ahad lepas saya dengan rajinnyer telah mengemas umah. saya kemas buku2 saya dalam almari cermin. tetiba satu kejadian mengerikan telah berlaku. tengah saya terbongkok2 menyusun buku kat tepi almari cermin buku saya tu tetiba cermin dia terjatuh menghempap kat badan saya. jatuh kat kaki saya n mesti aa pecah kan. saya terus jerit kat adik saya suh ambek penyapu. siap2 sapu je baru saya sedar lengan saya luka kena cermin. pedihnyer tuhan je tau. tapi saya kan kuat. buat2 tak tau je lah. dan2 buat2 tak tau tu esoknyer lebam lengan saya. nak angkat pun sakit. lagi2 tergesel2 ngan baju. pedih oooo..pegi klinik? tak moh aa. nanti dia baik sendiri je tu. ngeri gak tengok lebam tu. sib baik tak darah2. kalau tak saya jadik jackie chan aa. main hempas2 badan kat meja kaca. huhu.. sib baik kat lengan. tak aa nampak. kalau tak jatuh saham saya. huhu..

Tuesday, December 4

Selamat Bertu...Err..Hehe..




dah lama saya peram gambar2 ni. saya memerahkan jari sempena menghargai seseorang yang tak istimewa langsung. hehe.. dah lebih 2 minggu saya memerahkan jari. ni baru nak kongsi cerita. inai dari teluk intan tau. jangan marah..